Till Barnebys värderingstjänst är alla välkomna att skicka in en förfrågan om värdering av sina föremål, vilka sedan vidarebefordras till våra anslutna auktionshus. Så var även fallet med den samling om tre asiatiska konsthantverksföremål som nyligen inbringade höga slutbud på auktion.

Samlingen bestod dels av en dubbeldolk från 1900-talet, vars skaft dekorerats med ett silverförgyllt nät, drakar i emalj och vackra ädelstenar. Dubbeldolken hade ett utropspris på mellan 3.500-5.500 kronor men slutpriset landade på dryga 6.000 kronor.

Samma Barnebysanvändare skickade även in två utsökta armband, vars slutpriser dubblerades mot dess utropspriser.

Det första armbandet i fråga kommer ifrån Kina och är tillverkat under 1930-talet. Det består av 14 karat guld och är dekorerad med rosenkvarts vilken skulpterats som en blomma. Armbandet värderades till mellan 4.500-6.500 kronor men såldes slutligen för över 12.000 kronor, vilket även var fallet med det andra armbandet i 18 karats guld från 1930-talet.

Yexue Li, Sworders specialist på asiatiskt konsthantverk kommenterar: "Jag uppskattar verkligen Barnebys värderingstjänst och välkomnar fler föremål genom deras tjänst, vilken alltid har varit av högsta standard."

 

Vilka skatter har du hemma? Här kan du testa Barnebys värderingstjänst!