Beckmans designhögskola har utformat den visuella profilen för Fashion & Lifestyle hos Stockholms Auktionsverk. Fyra studenter, Afshin Moeini, Christian Poppius, Kim Brundin och Lisa Hågeby vid programmet för Visuell Kommunikation har gjort sin egen tolkning av begreppet fashion och vintage. Relationen till ting och kvalitet sätts i en ny och modernare kontext, där det tidlösa formspråket lyfts fram genom poesins tankekraft. Vilket i sin tur ger nytt liv åt dammsamlande lyxartiklar som sedan länge är urvuxna eller bortprioriterade i trånga garderober.

 

Projektet har resulterat i en inspirationskatalog(med fördelen att man faktiskt ser hur kläderna sitter på. Stort pluspoäng), visningens tilltalande utseende samt en kort film.

 

- Vi ville sätta kläderna och föremålen i ett nytt sammanhang, istället för att visa dem separerade från varandra i en traditionell katalog. I bilderna har vi blandat friskt som det vore våra egna garderober, berättar Kim Brundin.

 

Det är redan ikväll som korkarna sitter i taket för de särskilt inbjudna. En skål bör då höjas till de fyra studenterna tillsammans med lektor Lars Fuhre och inte minst Annika Berner programansvarig på Beckmans Designhögskola, som tillsammans med Beata af Donner, på Stockholms Auktionsverk skapat Sveriges snyggaste klädbutik. Synd att den bara finns kvar i några dagar, annars hade Nathalie Schuterman fått konkurrens i nästa säsongs avsnitt av Solsidan.

Visning 9-12 februari, auktion 14 februari. Det samlade utropet är 1,2-1,4 miljoner kronor.

Taggar