När Mikael Sörensen på Björnssons Auktionskammare åkte iväg på en värdering visste han inte vad som väntade. Hemmet låg i Brantevik på Österlen och hade tillhört ett par som uppskattat allmoge.

Nu säljs det mesta ur hemmet på Björnssons auktion den 10 november. Nedan följer några av de föremål som bjuds ut på auktionen, både från Brantevik och från andra hem. Hela katalogen hittar du här.

 

Skänkskåp med dörrar med rosdekor, daterat 1839. Utrop 8 000

Ovanligt charmiga märkdukar och minnestavlor, både broderade och i akvarell i fina glasade ramar,1800-tal. Utrop 200 kronor.

Stenbord med gråsvart kalkstensskiva. Bordet är från Österlen i Skåne. I skivan är det tio stycken genomgående hål för lagning av fiskenät. I hålen satte man ner en käpp eller liknade. Underredet är av ek. Bordet är delvis med originalmåleri, märkt P.J.S.H.N.D, daterat 1797, sannolikt bröllopsgåva till nybildad fiskarfamilj.  Utrop: 25 000 kronor.

"Prydnader" eller skulpturer av från Rosenthal. Utrop är 250 kronor.

Ett par manschettknappar i gul och pärlemor med utrop 500 kronor.

Detta tillsammans med gustavianska stolar, lyktor, hängskåp och kinesiskt porslin och mycket mer finns att köpa på Björnssons Auktionskammare på lördag.

Taggar