Champagne är festligheternas dryck. Ett tips är därför att ge bort champagneflaskor som brudparet kan dela då de firar ett år, två år, fem år och 10 år som gifta. Champagneglas och kylare är ytterligare passande gåvor.

Föremål till hemmet med det lilla extra är alltid en uppskattad present. Varför inte låta Josef Franks ljusstake "vänskapsknuten" symbolisera er vänskap med brudparet?

Fiskbestick. Silver samt nysilver, troligen Östterrike-Ungern 1800-talets andra hälft. På auktion hos Bukowskis den 22 juni.

Vinställ/ljusstake, Lindås, metall, 1900-tal. På auktion hos Auktionshuset Thelin & Johansson den 18 juni.

Är ni flera som planerar att köpa något tillsammans vill vi tipsa om att köpa en designmöbel. Varför inte Bruno Mathssons "Jetson"?

På Barnebys hittar ni tusentals konstverk i olika material, utföranden och prisnivåer. En både rolig och personlig gåva.

Varför inte ge bort en läcker ram att placera bröllopskortet i?

Fotoram. Mässing, höjd: 28 cm. På auktion hos Metropol Auktioner den 19 juni.

Att ge bort en upplevelse är alltid en god idé. Vilket brudpar skulle tacka nej till att avnjuta en lyxig kryssning vid kusten i södra England eller en natt på ett femstjärnigt hotell? Auktionshuset Charity Stars håller dagliga auktioner med upplevelser runt om i USA och Europa, dessutom går överskottet till välgörande ändamål. Samtliga upplevelse-auktioner hittar ni här!