Norska Auktionshuset Blomqvist visar en omfattande retrospektiv utställning med fotografier av den svenske nestorn inom fotografi, Christer Strömholm, där merparten av printarna som visas är till salu. Bland verken finns ikoniska bilder såsom "The Blind Girl" från Hiroshima 1963, "Little Christer" från Paris 1955 och "The Boys" taget i Montreuil i Paris 1962, men även mindre kända fotografier. Blomqvist utställning "Christer Strömholm - Post Scriptum" pågår ytterligare ett par dagar t o m den 29 september.

I Christer Strömholms tidlösa fotografier döljs en värld av symboliska, gåtfulla och högst personliga motiv men även livet, döden och de mest sköra ögonblick däremellan. Hans intima porträtt dokumenterar ofta människors utanförskap i samhället eller sociala sammanhang, såsom porträttserien från 1950-talet föreställande transsexuella kvinnor vid Place Blanche i Paris.

Vad många inte känner till är att hans konstnärliga bana började med studier för några av den svenska konsthistoriens giganter såsom Isaac Grünewald, Otte Sköld och Dick Beer. Det var först på slutet av 1940-talet som Christer Strömholm, via grafiken kom in på fotografi. I Paris där han befann sig i längre perioder under 1950-60-talet utvecklade han en stil som påminner om det franska gatufotografiet och det är under den här perioden som flera av hans mest berömda bilder tas. Förutom Frankrike reste Strömholm till bland annat Marocko, Japan, USA och Spanien varifrån flera av hans mest kända bilder togs.

Christer Strömholm är en av de få svenska fotografer som har gjort sig ett namn på den internationella scenen för fotografi. Idag säljs hans bilder kontinuerligt på auktion och mässor för konst och fotografi världen över, och är en de svenska fotografer vars verk betingar sexsiffriga belopp.

Som en av grundarna för Fotoskolan i Stockholm (även kallad Christer Strömholms fotoskola) kom han genom att genom sin roll som rektor mellan åren 1962 och 1972 påverka mer än 1 000 elever som hann examineras under åren.

När Moderna Museet i Stockholm visade en retrospektiv utställning, "9 sekunder av mitt liv" med fotografier som spände över närmare femtio år, besöktes utställningen av 40 000 besökare vilket gjorde Strömholm känd för de flesta konstintresserade svenskar.

Christer Strömholm vann Hasselbladspriset 1997, några år innan han dog i januari 2002.

Blomqvist utställning "Christer Strömholm - Post Scriptum" pågår ytterligare ett par dagar t o m den 29 september.