Hösten 2012 lanserades det första numret av tidskriften Const Literary (P)review. Chefredaktörerna Ida Therén (kulturskribent/klubbarrangör, bloggar om konst på Rodeo) och Maria Mårsell (vuxenbibliotikariechef på Kulturhuset Stadsteatern) förklarar sitt initiativ med att de saknade utrymmen för utmanande skönlitteratur i Sverige: "I takt med att den litterära utgivningen blir mer och mer kommersiell blir också kvalitetslitteraturen allt mer marginaliserad. Den rör sig från mainstream till de nischer där bildkonsten och teatern redan befinner sig. Där vill vi möta skribenterna med öppna armar."

CPL #1

Tidskriften rosades av kritikerna när första numret kom ut hösten 2012. Den 31 oktober är det dags för lansering av CPL #3, denna gång med sf och fantasy-fokus.

Inför CLPs vårnummer 2014 är fokus helt och hållet riktat mot konst. Mellan den 21 oktober och 21 december 2013 har man möjlighet att skicka in sitt konstbidrag, läs mer på constliterarypreview.com/manus. Ska bli väldigt spännande att se resultatet av vårens temanummer.

Dagens soundtrack: Wild at Heart, Get Related


Kommentera