Forskaren, samlaren och författaren Inger Wästberg är aktuell med höstens viktigaste bok, Swedish Contemporary Art Jewellery. Det är den första boken om samtida svensk smyckekonst, en spännande och kraftfull konstform på stark frammarsch, något som uppmärksammas både i Sverige och på den viktiga mässan Schmuck i München.

Inger Wästberg_Swedish Contemporary Art Jewelry_Arvinius_samtida smyckekonst_ Inger Wästberg aktuell med boken Swedish Contemporary Art Jewellery

Inger Wästberg har en gedigen bakgrund efter år av forskning och ett hängivet personligt samlande som tog fart under de år hennes man Olle Wästberg tjänstgjorde som generalkonsul i New York. Det var en tid som bestod av mycket representation, många möten och nya kontaktytor. Inger Wästbergs intresse för samtida smyckekonst eller Art Jewelry som det också kallas, förenades i ambitionen att hjälpa unga svenska formgivare att komma fram och också nå en internationell publik. Hon gjorde det till sin sak att bli ambassadör för den uttrycksfulla konstformen genom att alltid bära svensk samtida smyckekonst.

Inger Wästbergs samling har under åren blivit ansenlig och nu, äntligen, har hennes bok Swedish Contemporary Art Jewellery på Arvinius förlag kommit ut efter storslagen release på Liljevalchs igår kväll.

Swedish Contemporary Art Jewellery av Inger Wästberg

Inger Wästberg intervjuas med anledning av den nyutkomna boken i Gomorron Sverige, 17 oktober 2013

Kommentarer