Bloggvärlden fylls av "på min önskelista"-inlägg och jag vill inte vara sämre. De här böckerna finns på min önskelista i år, några nya och några gamla.

Älskar inte bara Bodil Malmstens böcker utan hela hennes intelligenta, bitterhumoristiska person. Har följt hennes egen blogg i flera år, tycker att skrivhandboken Så gör jag är briljant och har sett fram emot den nya loggboken sedan jag läste ut den förra. Och ett skepp med sju segel och femtio kanoner ska försvinna med mig ligger högt upp på listan.

Nu har även Mitt första liv kommit i nytryck som pocket, och som ett sant Malmsten-fan skäms jag lite över att inte ha läst den än. Dags nu.

Från 2005 kommer Konstfeminism: strategier och effekter i Sverige från 1970-talet till idag. Borde ha läst även den här för länge sedan, men bättre sent osv...

Marjaneh Bakhtiaris Godnattsagor för barn som dricker. Om revolutionens efterglöd och framför allt om vardagens ofrånkomlighet och mödor i Iran.

En helt annan typ av bok är Stephanie LaCavas An Extraordinary Theory of Objects. Mode- och kulturskribenten LaCava skriver om sin barndom i Paris, känslan av utanförskap och flykten in i en värld fylld av fantastiska ting och objekt. Recensionerna (kom ut för ett år sedan) skriver att den är ett måste för varje frankofil (= jag).

Nyutkomna Jane & Serge: A Family Album blir sista boken på årets önskelista. Jane Birkins bror har letat i sitt fotografarkiv och valt ut sina favoritbilder av det ikoniska paret. Inspirerande är bara förnamnet.

Dagens soundtrack: Say Lou Lou, Feels Like We Only Go Backwards

Instagram: @johannakarolina82


Kommentera