Barnebys kan intyga att det är fantastiska verk som vi får se representera den växande världen. Konstnären Carlos Garaicoa var på plats och representerade bland annat verken My personal Library Grows up Together with my Political Principles (2008) och Prêt-à-Porter (2011) som var en central del av utställningen. Garaicoa kommer själv från Havana, vilket även är staden som hans konst i denna utställning utgör exempel på.

Utställningen skildrar även Kairo och dess tidigare kolonialstyre, Johannesburg som står för bakgrunden av Sydafrikas politiska historia och New Yorks Bronx, långt innan det blev ett modernt turistmål. Även Sverige finns representerat i utställningen genom en poetisk läsning som skildrar bygget av miljonprojektet.

I en del av utställningen visas en film där tre män ses röra sig i, vad som vid första anblicken, tros vara Paris. Här stannar många upp, även vi, och tittar en extra stund och snart ska de kinesiska tecknen som syns på skyltar och de tornande skyskraporna avslöja att filmen i själva verket är inspelad i Kina och den replika av staden Paris som där har byggts upp. Verket i fråga kallas för Intercourses och är skapad av konstnären Jesper Just. Även detta verk var ett av de mest framträdande i Stadsvandringar.

För att ni inte ska missa denna utställning, kan vi även passa på att understryka att Bonniers nu börjar med fri entré till alla sina utställningar från och med den 4 februari. Så ta er dit och beundra Stadsvandringar, för den är definitivt värd ett besök! Utställningen håller öppet till och med den 5 april.