Absolut Art Award Gala Dinner hölls på ett av Stockholms nyaste hotelltillskott, Petter Stordalens konstbehängda At Six och organiserades av Part Projects och Sutton PR. Den superba middagen serverades med prisceremoni av Absolut Art Award, vilket kommit att bli ett av konstvärldens viktigaste priser. Dels på grund av den generösa prissumman, men kanske ändå viktigare att det delas ut till både en konstnär men framför allt också en konstkritiker.

I år vann konsthistorikern, läraren, kritikern och curatorn Huey Copeland. Hans skrifter fokuserar på modern och samtida konst med betoning på aeroamerikaner i det västerländskt visuella. Hans mest framstående verk är boken ”Bound to Appear: Art, Slavery and the site of Blackness in Multicultural America”. Tack vare vinsten från Absolut Art Award ska Copeland skriva boken ”Touched by the Mother”.

Anne är känd för sin performancekonst som sträcker sig över många genrer och skapade de längsta köerna och flesta tidningsrubrikerna från årets Venedigbiennalen, där hon även vann The Golden Lion för Best National Participation för hennes verk Faust. Med hennes vinst från Absolut Art Award ska hon producera ett nytt verk i saltöknen i Death Valley i Kalifornien. Performance och musiken därifrån kommer att resultera i en film som vi hoppas presenteras för den svenska konstpubliken

Foto: Roberto Chamorro. Absolut Art Awards organiserades av Part Projects (Norden) och Sutton PR (internationellt)