Bradbury Building ritades ursprunligen av Sumner Hunt och slutfördes av George Wyman, på uppdrag av Lewis L. Bradbury. Gruvägaren Bradbury hann avlida några månader innan byggnaden stod klar 1893. Utsidan är stramt utförd i brunt tegel med terrakotta och sandstensdetaljer.

Det är insidan som fått mest uppmärksamhet, med sina vackra trappor och hissar med smidesdetaljer, glastak, få fönster som ger ett stämningsfullt ljust.

I och med att besökare enbart får tillgång till markplan så ges en bättre helhetsbild av den fantastiska interiören i filmer. Byggnaden har bland annat synts i Blade Runner med Harrison Ford från 1982, Wolf med Jack Nicholson, 1994 (hans New York kontor). Downtown inkl. Bradbury Building finns att se i filmen 500 days of Summer som är förmodligen en av få filmer som hyllar stadskärnan och dess arkitektur.

Foto:"BladeRunner Bradbury Interior" by Source.

 

 

En av alla vackra fasader i de historiska kvarteren, downtown Los Angeles

 

Värt att besöka väl nere i downtown är även: MOCA, Disney Concert Hall, stadsbiblioteket, Jewelry District och Roxie Theatre (allt är inom gångavstånd så parkera bilen).

Besök Grand Central Market hemsida för mer info här

Mer info om Bradbury hittas här

Taggar