Mitt intresse för tid har blivit svårare att överblicka och mer oförutsägbart än för några månader sedan. Jag har kommit på mig själv med att helt slumpmässigt börjat anamma allt som har med tid att göra. Än är det inte ohållbart förhållningssätt, men det kan bli!

Seikos klockimperium kommer överleva oss alla...

Igår såg jag detta Seiko reseur (förmodat sent 70-tal tidigt 80-tal) som jag inte kunde släppa. Säljaren på bagageloppisen mumlade (som svar på min fråga om historik) något om dödsbo och att han inte visste om mästerverket funkade ens med batterier. Jag tänkte över det förmodade köpet i 1/100 sekund innan jag slog till.

Undrar vad den sågtandade(till vänster) symbolen betyder?

Givetvis begav jag mig direkt till Clas Ohlsson och skaffade batterier. Efter ett glädjande byte så var det dags för ett test av alla komplikationer. Med den lilla kronan nere till höger på uret fick jag efter lite rattande ordning på alla inställningar.

Guldtackeliknande(100 x 45 x 4,5mm) design!

Charmigast är nog den lampfunktion (nattbelysning) med ett fokus som knappt lyser upp displayen.

Har hittat liknande fickreseur på eBay från 35 dollar, men annars verkar det lite tunt med dessa metronomliknande ur på nätet.

 Kronan(som här är utdragen) används till att ställa mästerverket!

I morse när jag vaknade sträckte jag mig (inte som brukligt efter mobilen) trevande efter denna guldtacka. Ska nog se om jag vågar lita på alarmfunktionen inför arbetsdagen imorgon.

"More is more" skönt tacky "Flowershot" i 70-talsstuk!

 

 

Taggar