44mm(O), kronograf, 46 timmars gångreserv

Förra sommaren var denna Victorinox Alpnach med som Dagens Wristshot. Ända sedan dess har jag varit nyfiken på modellen. Förra veckan (läs:förra året) hade jag äntligen chans att känna på den.

Valjoux 7750 in action

Det är ingen liten pjäs. Verket Valjoux 7750 tar en del plats och vill man kika lite extra på rotorn och delar av verket är det bara att vända på boetten och vips ser man rätt genom det genomskinliga mineralglaset.

Med Push Button Dual-Deployment Clasp sitter Alpnachen på plats.

Denna modell har ett rustikt svart läderarmband med spänne som är smidigt och säkert. På bezelen är det nedräkning och på urtavlan hittar man tachometern(som kanske inte används så ofta av någon!)

Tydliga visare med: timmar, minuter, sekunder.

Den fyrbladiga sekundvisaren(en schysst liten komplikation) syftar på helikopterns rotorblad som Schweiziska Armen har på sina Cougarhelikoptrar som finns stationerade på helikopterbasen Alpnach.

Victorinoxloggan kikar fram inbäddad i kronskyddet.

Klockans ägare berättar att det var just denna modell av Victorinox Alpnach som lockade när det vankades klockköp förra sommaren. Klockan har använts dagligen sedan dess. Jag hade tur som kunde klämma lite extra på den. Som beater har ägaren en vän för många år framöver i denna klocka.

Jag fick nöja mig med att dokumentera denna Alpnach och roas av rotorsekunden under några ögonblick!

Wristshot med väldigt mycket klocka!

 

Taggar