{45DEF797-F7C7-4C3B-B8F0-978C693512E3}_550 {45DEF797-F7C7-4C3B-B8F0-978C693512E3}_550

Sedan mitten av 1960-talet har Stadsbrudskåren verkat för att förbättra situationen för utsatta kvinnor och barn i stockholmsområdet. Kåren grundades år 1965 av Chris Platin och består av ett tjugotal välkända ansikten, som Lill Lindfors, Marianne Djudic, Gunilla Pontén, Susanna Popova och Babben Larsson för att nämna ett fåtal.

Stadsbrudskåren samlar in pengar till projekt och organisationer som på ett eller annat sätt arbetar för att underlätta för utsatta kvinnor i Stockholm.

I år är ett av dessa projekt en välgörenhetsauktion tillsammans med auktionshuset Metropol, då ett fyrtiotal utrop ska passera under klubban.

Samtliga intäkter från försäljningarna skänks oavkortat och delas lika mellan två välgörenhetsorganisationer – Vid din Sida, vilka sedan år 2016 verkar för äldre hemlösa, samt Frälsningsarméns grupp för äldre behövande kvinnor.

Auktionen hålls i Metropols lokaler på Sveavägen 116 i Stockholm och det är främst design och konst som kommer att auktioneras ut. Samtliga utrop har skänkts av medlemmar i Stadsbrudskåren eller konstnärerna själva.

Bland annat kommer en akvarell signerad den folkkäre konstnären Lars Lerin att säljas. Verket består av ett motiv från Lofoten och är skänkt av Lars Lerin själv via Babben Larsson.

Dessutom auktioneras det ut en skuptur av den svenska konstnären Carl Fredrik Reuterswärd, som gick bort år 2016. Skulpturen i patinerad och förgylld brons är skänkt till auktionen av en anonym givare genom stadsbrud Ettan Bratt. Budgivningen startar på 20 000 kronor.

Utöver konst bjuds det på en hel del fantastisk design från märken som Hermès, Alexander McQueen, Pucci, Louis Vuitton och Pucci.

Några av de konstnärer som skänkt verk utöver Lars Lerin är Nino Ramsby, Marie-Louise Ekman, Makode Linde och Susanna Arwin.

Auktionen går av stapeln torsdagen den 18 oktober i Metropols lokaler på Sveavägen 116, men du kan bjuda på nätet redan nu. Detta är en ypperlig chans att på ett hållbart sätt uppdatera både hem och garderob och samtidigt hjälpa Stockholms mindre lyckosamma.

Lägg era bud!

Auktionen hittar du här.