Damien Hirst öppnar eget galleri i London

Världens mest kända konstnär öppnar upp dörrarna till sitt egna galleri i södra London. Entrén kommer vara fri medan Damien på annat sätt får försöka finansiera kostnaderna för projektet som uppgår till 25 miljoner pund

Damien Hirst öppnar eget galleri i London

Vad gör man när man äger en konstsamling på mer än 3.000 objekt till ett värde av flera hundra miljoner - men som på grund av platsbrist bara samlar damm på ett stort lager?  För konstnären Damien Hirst var det en ursäkt för att öppna upp sitt egna galleri.

"I've always wanted a gallery like Saatchi," Hirst says, "the original Boundary Road."

Galleriet som ligger i södra London på Newport Street Gallery i Lambeth, började ta liv när Damien köpte en stor studio 2002. Inledningsvis använde han den som en verkstad och det var först 2005 när han köpte de kringliggande byggnaderna som hans planer på ett eget galleri började ta form. Tio år senare är det äntligen dags att öppna upp dörrarna. I galleriet kommer även en bar och en restaurang att finnas. Det är där Hirst har sin chans att få tillbaka de pengar han stoppat in i projektet då entrén kommer att vara fri - precis som det var på Saatchi gallery, där Damien som student spenderade mycket tid. Kostnaden för Hirsts egna galleri? 330 miljoner kronor.

Damien-Hirst-04-GQ-17Nov15_b_813x494
Damien-Hirst-04-GQ-17Nov15_b_813x494