Grafisk konst i rött och gult sida vid sida om svartvita verk, mötte besökarna när Maddox Gallery invigde gatukonstnärens första utställning i Storbritannien den 6 juli. Hip hop-musik och toner av Lana Del Ray dånade i den annars så lugna Londonkvällen dit samlare, journalister och andra konstnärer, däribland den amerikanske konstnären Bradley Theodore som även han representeras av Maddox Galley, kommit för att ta del av Minnicks utställning.

Från storskaliga dukar till mindre arbeten på papper och blandade medieinstallationer, det är tydligt att Minnick låtit sig inspireras av 1980-talets innovativa konstnärer som Keith Haring och Jean-Michel Basquiat.

Den nedre våningen av galleriet hade förvandlats till Minnicks studio, där golvet bestod av en stor vit duk menad för Minnick att pryda med sina karaktäristiska tjocka svarta mönster. Konstnären själv lät även göra spontana målningar på väggen precis som om han befunnit sig vid skateparken 'Garvanza' i sin hemstad L.A.

''Jag målar på allt som finns tillgängligt för mig" kommenterade Minnick. ''Några är skapade på canvas, men mestadels kommer verken från väggarna i min studio. Väggens och träets energi är något helt annat än den från en canvasduk".

Minnicks arbete har i mångt och mycket inspirerats av hans tidigare karriär som professionellt skateboardproffs, vilken sattes på paus i två år då han skadade sin fot. Det var under denna tid som Danny hittade konsten och fick utlopp för sin energi i form av pensel och sprayburk. Efter utställningar i Los Angeles, Mexiko och andra städer på den amerikanska öst-och västkusten fick allt fler samlare och konstkännare upp ögonen för honom.

Liksom konstnärer som Keith Haring, har sociala frågor varit ett återkommande tema i hans konst. Minnick har donerat verk till flertalet välgörenhetsorganisationer däribland LIFT, Art of Elysium och Cindy Crawfords organisation Best Buddies. Till den aktuella utställningen 'One Love' hos Maddox Gallery skapade han en begränsad upplaga av grafiska blad med titeln One Love, som en hyllning till de som föll offer i Londons senaste terrorattack och där intäkterna av försäljningen går till de drabbade.

Utställningen One Love visas på Maddox Gallery i London t.o.m. den 21 juli 2017. Här finner ni mer information.