Den cirka fem centimeter långa hårlocken säljs hos Heritage Auctions nu på lördag den 25 juni. Håret är knutet med en blå tråd och fäst i hörnet på ett svartvitt foto av sångaren tillsammans med den nuvarande ägaren av hårlocken. Wendy Farrier, som hon heter, arbetade vid tiden för fotot som perukmakare på Madame Tussauds i London och hade äran att få skapa 80-tals frisyren till vaxdockan som föreställer David Bowie. Efter att ha klippt av en bit av Bowies hår, som hon skulle använda för att få fram den rätta färgen till peruken, sparade hon locken eftersom hon var ett stort Bowie-fan.

lf lf
Skärmavbild 2016-06-21 kl. 19.06.23 Skärmavbild 2016-06-21 kl. 19.06.23

- Han var underbar men väldigt tystlåten. Jag minns bara hur jag tittade honom i ögonen", säger Wendy Farrier till Mirror. "Jag önskar att jag inte hade varit så nervös - men han höll sig helt lugn när jag närmade mig med saxarna i mina skakande händer."

Med hårlocken och fotot medföljer också ett brev från Wendy Farrier där hon berättar hur hon fick tag i håret.

Här hittar du fler David Bowie-föremål som finns på auktion just nu!