Vi har mycket att förvänta oss inför Voyage Vintage kommande auktion med serietidningar, med tanke på att Frank Miller och Klaus Jansons första tidningsomslag för Daredevil såldes för otroliga 310.000 kronor hos Heritage Auctions tidigare i år.

Daredevil skapades 1964 av den legendariske Stan Lee, grundare till Marvel Comics. Den första utgåvan, Daredevil # 1, lanserades i april 1964 och innehöll berättelsen om uppkomsten av den "röda djävulen". Matt Murdock, bosatt i New Yorks Hells Kitchen-distriktet, råkar ut för en olycka med radioaktiva ämnen som gör honom blind, samtidigt som han förses med en mäktig superkraft. På dagarna arbetar Murdock som advokat och på nätterna kämpar han för rättvisa som "mannen utan fruktan". Matt och hans alterego, Daredevil, är ute efter att hämnas sin fars död, som mördades.

I de sex första numren av Daredevil, bär hjälten en gul och svart kostym, för att i nummer sju ändras till de röda ikoniska kläder som Daredevil kännetecknas för idag. Hans uppdrag markerar början på en varaktig kamp med anti-hjältar däribland Kingpin och Bullseye.

Under 1980-talet kom Daredevil att räknas till en av Marvels stora karaktärer och dök bland annat upp i en animerad TV-serie, videospel och filmer. Auktionen hos Voyage Vintage erbjuder de hundra första numren av serietidningen om Daredevil, vilka ingår i de topp 20 främsta samlingarna som räknas till "Silver Age" inom serietidningsbranschen.

 

Ta del av hela katalogen med Daredevil hos Voyage Vintage!