Här är de 33 första namnen på listan.

 

1: Aby Rosen

Den tyskfödde och New York-baserade konstsamlaren och fastighetsutvecklaren har en gigantisk samling av Warhols och är känd för att kombinera konst och fastigheter i sina lyxprojekt. I år köpte Mr Rosen den ikoniska bankbyggnaden 190 Bowery i centrala New York, där han redan organiserat en grupputställning - kurerad av Vito Schnabel innehållande verk av Julian Schnabel och Harmony Korine.

2. Adam D. Weinberg

Direktören för Whitney Museum åtog sig det enorma arbetet att flytta hela institutionen till Meatpacking District tidigare i år. Den nya byggnaden är ritad av Renzo Piano och har tillåtit museet att åta sig ännu större projekt, något som man utnyttjade i den senaste utställningar med Frank Stella.

Mr Szymczyk har skapat rubriker de senaste åren. Förra året när han annonserade sina planer på att utöka quinqunnial utanför Kassel, Tyskland och för första gången dela utställningen mellan Aten och Kassel och detta år när han tillkännagav sina ambitioner att visa verk från konsthandlaren Cornelius Gurlitt, som greps av nazisterna.

Den Hong-Kong-baserade affärsmannen och konstsamlaren var inblandad i sex utställningar på Art Basel i år. Han är även grundaren av K11 Art Foundations, en organisation som strävar efter att utveckla ett nytt ekosystem för den samtida kinesiska konstvärlden.

Utöver den stora nyheten att Ai Weiwei fick tillbaka sitt pass så har den kinesiska konstnären och aktivisten haft ett flertal utställningar runt om i världen. Allt från Royal Academy i London till en platsspecifik installation på Alcatraz.

6. Alan Lau

På bara ett decennium har unge affärsmannen Alan Lau seglat upp som en av de mest inflytelserika asiatiska samlarna. Han är medlem i Asien/Stillahavsområdets -förvärvskommitté på Tate i London och sitter i styrelsen i nonprofit-organisationen Para Site i Hong Kong.

 

7. Anish Kapoor

Den brittisk-indiska skulptören Anish Kapoor har varit inte främmande för kontroverser i år - som många kommer ihåg blev han indragen i en kamp med franska myndigheterna i år gällande antisemitiska graffiti-vandalisering av en skulptur som var en del av hans separatutställning på Versailles. Men han har också anklagat kinesiska myndigheter för plagiat när han såg likheter mellan sin Cloudgate-skulptur och ett konstverk som gjort i uppdrag för Karamay, en oljerik stad i Uygur, Kina.

8. Anita och poju Zabludowicz

Det brittiska miljardärsparet och storsamlarna är kända för att stödja unga, djärva konstnärer. I år har de beställt Jon Rafmans första stora separatutställning i Storbritannien och de har även en del i sajten Daata Editions, en ny onlinemarknadsplats för video- och ljudverk.

Den amerikanska galleristen och konsthandlaren som äger tre gallerier i New York och ett i Bryssel presenterade i år utställningar med bland andra Richard Prince, Anish Kapoor, Cameron Jamie. Det säger sig självt.

10. Beatrix Ruf

Den tyskfödde chefen för Stedelijk Museum i Amsterdam hedrades med Agnes Gund Curatorial Award i år med nomineringen; Hon har varit en betydande aktör på den europeiska konstscenen, och är känd för sin förmåga att hitta och utveckla nya artister.

11. Björk

12. Brett Gorvy

13. Bruno Brunnet

14. Budi Tek

15. Carolyn Christov-Bakargiev

16. Cecily Brown

17. Cindy Sherman

18. Daniel Buchholz

Den ryska affärskvinnan tillika hustrun till miljardären Roman Abramovich är grundare av Garage Museum of Contemporary Art. I hade Moskva-institutionen en stjärnspäckade nyinvigninig efter en renovering av Rem Koolhaas.

20. David Kordansky

21. David Zwirner

Sedan hon bröt sig ur samarbetet med Robert Mnuchin i 2013, har den schweiziska konsthandlaren öppnat ett kontor i Genève och gallerier i både New York och London. Hon fortsätter att söka ny talang för sina kommande projekt och har en utställning med Gerard Richard i början av 2016.

23. Ed Dolman

24. Eli & Edythe Broad

25. Ester Schipper

26. Eugenio López

27. Eungie Joo

28. Eva Presenhuber

29. Frank Stella

30. Gavin Brown

Detta år har Gavin Brown skaffat sig ett galleri i Rom för att utöka sitt imperium och signat den nya stjärnan Ed Atkins. Flytten av sitt New York-galleri till grannskapet Harlem har också skapat en del rubiker.

31. Gerhard Richter

32. Glenn D. Lowry

33. Hans Ulrich Obrist

Taggar