Det här med trender, varje år kommer det nya och gamla favoriter ska snabbt förkastas om man ska följa experternas alla råd. Det blir både dyrt, stressigt och ohållbart. För dig som tänker så har vi några tips, upplysningar och glada nyheter. Flera av 2018 trender går helt i enlighet med Barnebys ledord när det kommer till inredning: återvinn, återupptäck och visa vem du är!

Personlighet

Visa vem du är, det är nyckel till ett lyckat hem i alla lägen. Vi har de senaste åren sett trender som hyllar det avskalade."Scandi design" har blivit ett internationellt fenomen där vita väggar, enkla 50-talsmöbler och stora prints med en och annan monstera som sällskap är mallen. Och all ära till denna stilsäkra form men det är dags att sätta lite prägel på saker och ting. Lägg till lite färg, blanda stilar du själv tycker om och låt de små dekorativa föremålen ta plats.

Färg

Inom klädmodet har rött varit väldigt trendigt under hösten. Och nu följer alla stilsäkra inredare efter med röda toner inomhus. Över lag är det mörkare färger som gäller framöver: mörka gröna toner, murriga terakottanyanser men också ultraviolet - Pantones val av färg för 2018.

Svängda former och 70-tal 

Svängda former kan vi framför allt hitta när vi minns 1970-talets former och figurer. Räta linjer är inte de rätta linjerna längre. Oavsett om det är soffor, lampor eller bord, think outside the box, så att säga. Att matcha 70-tals soffan med lite böjt trä à la Thonet eller en viktoriansk chaise longue ser vi inte som något stilbrott.

The real thing 

Äkthet står högt i kurs. Givetvis betyder inte det här att litografier och andra tryck, som kan möjliggöra en konstnärs närvaro i ditt hem, ska åka ut. Men återigen känner vi av ett hållbarhetstänk med hantverk framför massproduktion. Möbler, porslin och textilier till exempel, är ju många gånger trevligare om det inte ser så nytt ut - något vi här på Barnebys givetvis förespråkar.

Mörka träslag 

Vi fortsätter med lite mer murriga teman. Mörkare träslag och gärna mycket av dem förutspås bli en hit 2018. Vi tänker på alla möjligheter som finns med bokhyllor, köpmannadiskar, linneskåp och massiva bord.

Mönster 

Kuddar, lampskärmar, speglar, mattor och möbler, eller för all del: vägg- och takmålningar. Även om alla dessa trendspaningar innebär olika saker som kanske inte alltid gifter sig med varandra verkar de ha en sak gemensamt: låt oss minska på de vita ytorna.

Figurer

Porslinsfigurer, keramik med uttryck, skulpturer eller om du kan komma på fler ställen ett extra litet ansikte kan få plats i ditt hem. Lite som i en saga får alla saker och ting runt omkring dig ett eget liv. Perfekt för att låta din personlighet komma fram i inredningen när du väljer ut dina favoriter.

Blandade metaller 

Mässingen som har varit på tapeten är här för att stanna, men den får nu sällskap av flera medlemmar i metallfamiljen. Dock måste det inte alltid handla om äkta metaller, färger i metalliska skalor går också hem. Som till exempel speglar bemålade i gyllene färger.

Oavsett om du vill uppdatera ditt hem genom en ny möbel, färgsättning eller några små dekorativa detaljer går det mesta att hitta på auktion. Föremål med patina, personliga favoriter liksom trendiga 70-talssoffor eller rokokospeglar hittar du här.