Auktionen erbjuder både nyare klockor och vintageklockor. Till den förstnämnda kategorin hör denna unika klocka av modell Panerai Luminor 1950 Tourbillon Firenze, från 2016, som även räknas till en auktionens höjdpunkter.

En klockauktion utan Rolex vore knappast en auktion. Två av auktionens mest spännande Rolexklockor är båda från 1960-talet. Med referensnummer 6239 tillhör denna Daytona Double schweiziska Panda en av de äldsta och mest sällsynta versionerna av den produktion av Daytona som Rolex inledde i början av 1960-talet. På auktionen finns även en äldre modell av klockan GMT-Master, som lanserades 1954 och som sedan dess har producerat i olika versioner. Vad alla kanske inte vet är att denna modell fått smeknamnet "Pepsi" på grund av sin iögonfallande fasett i rött och blått.

Omega Speedmaster Professional togs fram 1965 i samband med att NASA skulle börja med bemannade rymdfärder. Då Neil Armstrong var tvungen att lämna kvar sitt exemplar i månlandaren kom den klocka som Buzz Aldrin bar att bli den första klockan på månen, vilket som bekant skedde den 21 juli 1969.

Omegas klockor har inte bara varit en varaktig följeslagare åt astronauter, de gör sig även utmärkt på handleden till dykare och racerförare, därav namnen Seamaster och Speedmaster som båda producerades 1957. Samma år lanserade man även modellen Railmaster, som var speciellt anpassad för de som arbetade med att bygga ut tågnätet. Klockan var anti-magnetisk för att kunna stå emot de elektriska och magnetiska fält som arbetarna befann sig kring. Denna klockmodell producerades dock enbart under sex år vilket idag gör den till ett eftertraktat samlarobjekt på marknaden.

Omegas klocka gjorde succé i rymden men det är framförallt Longines modeller som fått störst inflytande inom flygets historia. År 1931 skapade de en klocka åt den amerikanska piloten Charles Lindbergh med anledning av att han fyra år tidigare genomfört den första soloflygningen nonstop över Atlanten.

Zeniths klocka El Primero, från 1969, var en världens första automatiska klockor med kronograf att nå marknaden.

Auktionen erbjuder inte bara klockor för handleden, ni hittar även läckra fickur och dekorativa väggur. Vad sägs till exempel om detta sällsynta väggur i Louis XIX-stil från Zenith, vilken är förgylld och dekorerad med asiatiska motiv.

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för auktionens utbud av smycken. En av höjdpunkterna inom denna kategori är en mycket elegant ring i vitt guld prydd med tre diamanter om totalt 10,16 ct.

Auktionen hålls av Pfand & Auktion Vaduz Institute den 24 juni kl 13:30 i Eschen i Liechtenstein. De mer än 400 utropen visas på plats dagen innan auktion. Är ni intresserade av att delta i auktionen kan ni göra det via personligt bud, telefonbud, online eller skriftligen. Auktionen kommer även direktsändas på internet.

Hela katalogen hittar ni på Barnebys