Under kommande månad bjuder Cambi Casa d'Aste in till inte mindre än två enastående auktioner. Den ena, Antiquario är full av antikviteter som antik konst, möbler och konsthantverk medan den andra Arte Marinara e Strumenti Scientifici, fokuserar på marint måleri och nautica.

Passande nog hålls auktionerna i hamnstaden Genua beläget i landets nordvästra del. Staden är känd för fyren La Lanterna, vilken idag är världens äldsta fungerande fyr.

Auktionen som fokuserar på antikviteter består av mer än 1300 föremål och katalogen inkluderar möbler, silverhantverk, antika målningar, teckningar och ritningar.

Bland auktionens glansnummer återfinns ett särskilt iögonfallande lackerat skåp i kineseri, dekorerat med figurer, djur och bladverk. Termen kineseri härstammar från 1800-talet när den europeiska konstscenen var starkt influerad av det kinesiska formspråket. Genom de ostindiska kompanierna hade mängder av kinesiskt konsthantverk förts till Europa, vilket på grund av de långa transporterna genererade höga priser.

Så småningom började västerländska hantverkare att imitera det kinesiska konsthantverket och kopiorna såldes för betydligt lägre priser än de kinesiska originalen – kopiorna var, det plagierade formspråket till trots, skapelser av hög kvalitet. Just det här skåpet producerades i England och uppskattas gå för 12 000 - 15 000 euro.

Cambi Casa d'Aste erbjuder flera spännande föremål från 1600- och 1700-talen, däribland en förgylld bordsklocka daterad till 1600-talets slut. Klockan kommer från den tyska staden Augsburg vid floden Lech och är ett utmärkt exempel på de populära tyska bordsklockorna.

Bland konsten som kommer att passera under klubban återfinns åtta teckningar över italienska landskap och Neapelviadukten skapade av den franska tillverkaren Dufour & Leroy. Dufour & Leroy tillverkade både textilier och tapeter och var kända för sina samarbeten med välkända konstnärer. Allra mest kända är de antagligen för Sauvages de la Mer du Pacifique, en monumental tapet skapad tillsammans med Jean-Gabriel Charvet.

När det kommer till den andra auktionen är Cambi Casa d’Aste inte främmande temat: det marina. För två år sedan höll auktionshuset en strålande försäljning dedikerat åt det marina måleriet och nu är det alltså dags igen. Faktum är att det havsrelaterade måste ligga huset varmt om hjärtat eftersom det även utgjorde tema på Cambi Casa d'Astes första auktion år 1994. Sedan dess har auktionshuset från hamnstaden många gånger hållit auktioner dedikerade åt nautika.

Oktobers nautica-katalog består av 150 föremål med allt från antikt marinmåleri i både olja och gouache till modellbyggen och nautiska instrument, samtliga i havets tecken. Ett anmärkningsvärt föremål är ett solur signerat den italienska kartologen Stefano Bonsignori. Bonsignori arbetade för storhertigen Francesco I de' Medici. Soluret är daterat till år 1573 och uppskattas till mellan 5000-6000 euro.

Vi avslutar vårt djupdyk i Cambi Casa d'Astes kataloger med denna fantastiska byrå med 15 lådor i varierande storlekar. Byrån tillverkades i England under 1900-talet och förväntas klubbas för mellan 5000- 6000 euro.

Cambi Casa d'Astes auktion Antiquario pågår under tre dagar mellan 9-11 oktober. Arte Marinara e Strumenti Scientifici går av stapeln den 10 oktober.

Som vanligt hittar du Cambi Casa d'Astes samtliga auktioner här på Barnebys.