Hallå där, klockintresserade, här är något för er! Det svenska företaget Omnivalor lanserades, efter fem års hårt arbete, i oktober år 2018 och är nu en del av Barnebys-familjen. Tanken med företaget var att plocka fördelarna från auktionshusen där kvalitet och äkthet garanteras men också från andra handelsplatser för “pre-owns” (klock-lingo för begagnade klockor) där priserna ofta är lägre för både köpare och säljare.

Paul Newman med stilig klocka. Foto via the Guardian. Paul Newman med stilig klocka. Foto via the Guardian.

Själva menar Omnivalor att de erbjuder säkerheten av att sälja eller köpa via ett auktionshus, men till kostnaden av en vanlig marknadsplats. För att garantera armbandsurens autencitet och skick samarbetar de med seriösa och etablerade värderare som exempelvis Nymans Ur och Erikson Klockhandel, vilka garanterar att klockan i fråga är äkta och i det skick säljaren har uppgivit i sin annons.

Ännu en fördel Omnivalor har jämte andra marknadsplatser är att Omnivalor själva aldrig äger klockan utan agerar bara som förmedlare genom att para ihop säljare med köpare. Säljaren äger alltså klockan tills köpet har gått igenom, vilket innebär att Omnivalor slipper de kostnader lagerhållning innebär och kan erbjuda sina tjänster till ett lägre pris än andra.

Omega Seamaster Planet Ocean. Foto: Omnivalor. Omega Seamaster Planet Ocean. Foto: Omnivalor.

Det är helt klart armbandsur från prestigemärken som gäller – just nu finns flera ikoniska klockor från Omega, som Seamaster Planet Ocean. Modellen har tillverkats sedan år 2005 och har beskrivits som det bästa dykaruret i världen. Den första generationen Seamaster Planet Ocean sågs i Bond-filmer som Casino Royal (2006) och Quantum of Solace (2008).

Rolex Daytona, 2014. Foto: Omnivalor. Rolex Daytona, 2014. Foto: Omnivalor.

Modellen Daytona är en av Rolex absoluta klassiker och lanserades år 1963. Från start kallades modellen Cosmograph, men efter att Rolex blivit officiell sponsor av racingtävlingen Daytona International Speedway kom armbandsuret att uppkallas därefter. Daytonas omåttliga popularitet har mycket att göra med skådespelaren Paul Newman, som efter att ha fått ett exemplar i present av sin fru använde armbandsuret flitigt under stora delar av sin karriär.

Eftersom att den svenska marknaden är relativt liten och allt fler affärer redan flyttats till den internationella spelplanen planerar Omnivalor att så småningom expandera sin tjänst utanför Sverige, med Tyskland som första stopp på färden.

Klicka här för att se alla klockor som säljs på Omnivalor.