Beige, färgen som man försökt undvika det senaste årtiondet är åter på tapeten. Ja, den gammal lattefärgade fondväggen har åter igen funnit sin väg i hemmen och möbler i beiga toner som matchas med naturmaterial och jordiga färger är hetare än någonsin. Här är tre favoriter i kaffekulör som aldrig kommer gå ur tiden. Finn Juhls NV45 från 1945, en soffa klädd i fårskinn från Fritz Hansen och en lampa i brunt och vitt glas.

I år har det även slagits ett slag för färg och form. Undvik räta linjer och våga färg! Finn Juhls skrivbord BO 69 är en av våra absoluta favoriter på Barnebys. Det nätta bordet med färgglada lådor som nästan ser ut att sväva under bordsskivan är vad vi kallar perfektion. Här i sällskap av Nanna Ditzels gulklädda fåtölj med kurvor som gör Verner Pantons golvlampa Panthella till en självklar partner.

 

En annan av årets stora trender har varit att ta in fler metaller än mässing i hemmen. Poul Kjaerholms PK12 och en sputniklampa är perfekta exempel på hur man får inredningen att skina lite mera. Dagbädden designad av Theo Ruth på 1950-talet med i sin ludna klädsel bryter av med både färg, form och textur mot den hårda metallen.

Kan du inte få nog av 1900-talsdesign? Kicka här för mer!

Alla föremål kommer från everclassic.com. Hos everclassic.com hittar ni möbler, keramik, lampor och mycket mycket mer. Utöver ett väl utvalt sortiment erbjuder de 100% försäkrad leverans, 14 dagars öppet köp och garanterar alltid föremålens äkthet. Se alla föremål från everclassic.com på Barnebys!