Design får vi aldrig nog av här på Barnebys. Begreppet Scandinavian design myntades på 1950-talet och ledande nationer var Sverige, Danmark och Finland. Sverige låg under denna tid långt fram inom design, vilket grundade sig i att vi sluppit undan kriget och därmed hade den högsta levnadsstandarden i Europa. Danmark låg om möjligt ännu mer i framkant genom sitt nytänkande och sin stora hantverksskicklighet. Den danska formgivaren Arne Jacobsen är än idag är en av designvärldens superstjärnor då hans känsla för organiska former i möbler som "Ägget" och "Svanen" inspirerar dagens formgivare såväl som de skapar stort ha-begär i de svenska och internationella hemmen, något som syns tydligt på auktion.

Möbler och belysning av formgivare som Yngve Ekström, Arne Jacobsen, Eero Saarinen och Hans J. Wegner är idag högt eftertraktade föremål på svenska och internationella auktioner och intresset för modern skandinavisk design fortsätter att öka för varje decennium. I samband med designmässan bjuds vi på möjligheten att ta del av en utställning med designföremål av unga och ännu oetablerade formgivare och kanske är det i framtiden dessa föremål vi rapporterar om här på Barnebys.

I vår bildslider här ovan hittar ni designmöbler från 50-talet som just nu finns på auktion. Här nedan följer en lista på några av de dyrast sålda föremålen på auktion från denna tid.

 

Hitta dina designfavoriter på auktion här!

Se slutpriser på fler föremål i Barnebys prisbank!