Smålandsauktioner inleder april månad med sin Leksaks- & samlarauktion (3 april) och precis som titeln säger erbjuds äldre leksaker och samlarprylar för både stora och små barn. Dalarnas Auktionsbyrå håller dagen efter sin Månadsauktion som även innehåller finare kvalitetsföremål. Förra året såldes där dalahästar för nya rekordsummor och även denna auktion tillhandahåller fina dalahästar liksom vackra allmogeföremål bland mycket annat. Den 10 april bjuder Bålsta Auktionshall in till auktion med exklusiva cyklar och två dagar senare är det dags för Uppsala Auktionskammare att hålla sin Onlinekvalitetsauktion.

Hos de stockholmsbaserade auktionshusen är Kaplans Auktioner först ut med Modekvaliten den 16 april. En perfekt möjlighet att hitta vårens utstyrsel bland de dryga 100-tal väskor, accessoarer och finare modemärken som auktionen erbjuder. Probus Auktioner håller årligen två stora auktioner med antika vapen och ordnar och den 18 april är det dags för nästa. Liksom tidigare år hoppas vi få ta del av ett hundratal vapen med spännande svensk och utländsk proveniens.

Varje månad kan vi se fram emot en ny temaauktion hos Metropol Auktioner och den 18 april är det extra stort fokus på vackra silverföremål följt av deras nästa temaauktion den 16 maj med härliga 50/60-talsföremål. Bukowskis bjuder den 19 april in till sin moderna auktion efter vilken den helt nylanserade auktionen Modern & Nordic Design följer (3 maj). Genom denna auktion vill man möta den stora efterfrågan av möbler och konsthantverk skapade av våra älskade skandinaviska formgivare. Bukowskis fortsätter därefter med sin samtida auktion den 18 maj, där en av höjdpunkterna är Lena Cronqvists målning Trolovningen (1974-75), som anses vara en av 1900-talets mest ikoniska svenska verk.

I maj går Kaplans Auktioners två stora auktioner Klockkvaliten och Smyckekvaliten av stapeln. Katalogen till Klockkvaliten den 14 maj är som alltid välfylld med spännande klockor och bland höjdpunkter hittar vi en Omega ”Pilot´s Watch", som tillverkades 1932 för att med sin stora urtavla underlätta för piloterna att snabbt kunna läsa av tiden. Dessutom erbjuds en så kallad ”Home Plate” av märket Tudor (1970) vars design har inspirerats av just Basebollens home plate. På Smyckekvaliten den 28 maj, erbjuds högkvalitativa smycken skapade av både internationellt och nationellt stora smyckedesigners.

Den 21 maj slår Björnssons Auktionskammare i Lund upp dörrarna för sin Vårkvalité. Förra året såldes där ett par unika kandelabrar av Wiwen Nilsson och vi vågar lova att årets auktion bjuder på lika spännande och uppskattade föremål. Världens största ölglas säljs den 22 maj hos Smålandsauktioner. Utöver detta spektakulära glas hittar ni ytterligare 3000 ölglas, det här är med andra ord en auktion som ingen ölfantast i världen får missa. Craaford Auktioner håller årligen två stora kvalitetsauktioner som lockar köpare från hela världen och den 28 maj är det dags för nästa. Blott två veckor senare, den 11 juni, äger deras bokauktion rum där bättre boksamlingar, högkvalitativa böcker, handskrifter, autografer, intressanta dokument, fotografier och affischer finns att tillgå. Maj månad avslutas på storslaget vis med vårens kvalitetsauktion hos Göteborgs Auktionsverk.

Bukowskis klassiska auktion går av stapeln i juni där vi kommer få möta Carl Larssons ”Rabarber”, 1911, liksom högklassiga antikviteter. Klappar ditt hjärta lite extra för asiatisk konst och konsthantverk bör du besöka Uppsala Auktionskammare som i början av juni håller Internationell kvalitetsauktion, vars föremål även visas i deras lokaler på Nybrogatan i Stockholm. Dessutom visas klassiska antikviteter, modern design och modernt måleri.

 

Här är auktionerna att hålla koll på i vår:

APRIL

- Björnssons auktionskammare, Månadsauktion – auktion 2 april

- Smålandsauktioner, Leksaks- & samlarauktion - auktion 3 april

- Bålsta auktionshall, Vårens utvalda - auktion 3 april

- Formstads auktioner, Realtidsauktion - auktion 3 april

- Dalarnas auktionsbyrå, Månadsauktion - auktion 4 april

- Crafoord auktioner, - auktion 9 april

- Kaplans Auktioner, Moderna - auktion 9 april

- Bålsta auktionshall, Exklusiva cyklar - auktion 10 april

- Ingelmark Antik & Design, Månadsauktion - auktion 11 april

- Uppsala Auktionskammare, Onlinekvalitetsauktion - auktion 12 april

- Kaplans Auktioner, Modekvalite - auktion 16 april

- Probus Auktioner - auktion 18 april

- Bukowskis, Moderna - auktion 19 april

- Kaplans Auktioner, Klassiska - auktion 23 april

- Björnssons Auktionskammare, Månadsauktion - auktion 23 april

- Crafoord auktioner - auktion 23 april

- Dalarnas auktionsbyrå, Månadsauktion - auktion 24 april

 

MAJ

- Bukowskis, Modern & Nordic Design - auktion 3 maj

- Kaplans Auktioner, Klockkvalite - auktion 14 maj

- Dalarnas auktionsbyrå, Månadsauktion - auktion 15 maj

- Bukowskis, Contemporary - auktion 18 maj

- Björnssons auktionskammare, Vårkvalitén – auktion 21 maj

- Smålandsauktioner, Ölglasauktion - auktion 22 maj

- Crafoord auktioner, Kvalitetsauktion – auktion 28 maj

- Kaplans Auktioner, Smyckekvalite – auktion 28 maj

- Göteborgs Auktionsverk, Kvalitetsauktion våren 2016 - auktion 29 maj

 

JUNI

- Craaford Auktioner, Bokauktion - auktion 11 juni

- Stockholms Auktionsverk, Klassiska – auktion 7-9 juni

- Bukowskis, Klassiska – auktion 8-10 juni

- Uppsala Auktionskammare, Internationell kvalitetsauktion – auktion 14-17 juni

 

Se alla objekt på auktion här!

Ni har väl inte missat att ni hittar en utförlig lista med samtliga auktioner i Barnebys kalender.