Den 6 mars är det premiär för årets första dryckesauktion hos Bukowskis. I dagarna tre auktioneras 800 nummer ut till ett värde av 4,7 miljoner kronor. Sista auktionsdagen klubbas dessutom en unik vinsamling från Villa Pauli, Djursholm, på närmare 340 utrop. Samlingen består till största delen av årgångschampagne och bordeauxviner i mycket bra kondition tack vare den fina lagringshistoriken. Bukowskis i Helsingfors kör även de igång med vårens första auktion den 8 mars vid namn Helsinki Today - Contemporary Art, där spännande och häpnadsväckande samtidskonst finns att buda på.

 

Söndagen den 12 mars är en viktig dag att lägga på minnet, då håller inte mindre än tre auktionshus auktion. Hos Formstad Auktioner bjuds vi på över 400 föremål i deras realtidsauktion, bland annat en stor del keramikföremål av framstående formgivare som Lisa Larson, Wilhelm Kåge och Hans Hedlund. Dalarnas auktionsbyrå håller månadsauktion med kvalitetsinslag, och bland silver, porslin och konst hittas som alltid en hel del vackra allmogeföremål att frossa i. Göteborgs Auktionskammare håller stadsauktioner på söndagarna och här finns allt du kan tänkas vilja ha till hemmet.

 

Metropol Auktioner håller veckovisa auktioner, men det vi särskilt ser fram emot i mars är deras temaauktion med grafik den 20 mars. Katalogen som fortfarande är under uppbyggnad bjuder på litografier, etsningar och träsnitt från konstnärer som Ernst Billgren, Sven X-et Erixson, Lennart Jirlow och Madeleine Pyk. En perfekt chans att hitta prisvärd och vacker konst att smycka hemmets väggar med.

 

Kaplans Auktioner har som alltid en rad fina auktioner varje månad, däribland Fashionabla den 9 mars, Moderna den 11 mars och Klassiska den 25 mars. Oavsett om du är på jakt efter klockor, klassiska eller designade smycken, accessoarer eller silverföremål finns garanterat föremålet du söker hos Kaplans.

 

Björnssons Auktionskammare bjuder in till månadsauktion den 25 mars. Fyra dagar innan släpps katalogen, men redan nu visas några av alla de samlarföremål som kommer säljas. En skattkammare för samlaren.

 

Göteborgs Auktionsverk, Auktionshuset Thelin & Johansson, Bålsta Auktionshall och Sikö Auktioner är några av de auktionshus som dagligen håller onlineauktion. Lägg en bevakning på det du söker hos Barnebys så riskerar du inte att missa något hos dessa auktionshus.

 

Samtliga auktioner hittar du här!

Använd Barnebys bevakningstjänst här!