Det har väl knappast undgått någon att sneakers tar allt större plats i butikshyllorna. Så gör det även på auktionshusets hyllor.

I veckan klubbades Zlatans skor från den sanslösa premiärmatchen på Friends Arena då han cykelsparkade in det sista målet som traumatiserade engelsk fotboll för ett tag. Målet har kallats ett av världens vackraste mål genom tiderna. Här kan du se det och läsa mer om auktionen!

Skorna som ropades ut för 25 000 kronor på Stockholms Auktionsverk, rönte enorm uppmärksamhet och klubban föll först vid 230 000 kronor. Köparen har än så länge valt att vara anonym.

Men Zlatan får konkurrens när det kommer till åtråvärda skor.

Härom dagen sålde det amerikanska auktionshuset Heritage Auctions ett par Nike Air Jordan I som suttit på basketlegenden Michael Jordan under en match i November 1985, efter han kommit tillbaka till spel efter en skada.

Förutom att skorna har burits av en av basketvärldens absolut största basketlegender genom tiderna är de extremt sällsynta då de formgavs med en specialanpassad uppbyggnad som vristförstärkning av Jordans skadade fot.

Pris: 55 000 dollar.