Vad kommer ni att visa på TEFAF i år?

Ole Høstbo, Dansk Møbelkunst; - I år kommer vi visa en mycket bra samling möbler från 1950- och 60-talet tillsammans med några tidiga PH-lampor och mattor av Märta Måås Fjetterström samt en vas av Anders Bruno Liljefors. Bland möblerna bjuder vi bland annat på en omfattande väggmonterad soffa av Finn Juhl från Kokfeldts villa, 1953 samt sex av Arne Jacobsens lådmoduler och en lampa, vilka ursprungligen kommer ifrån Royal Hotell i Köpenhamn.

Ben Frija, Galleri K; - Det är fjärde året vi medverkar och vi kommer i år presentera en spännande monter med fotografi från den eftertraktade 'Becher School of Photography', däribland verk av Bernd och Hilla Becher, Andreas Gursky, Candida Höfer, Axel Hütte och Thomas Struth. Utöver dessa visar vi även fotografi av yngre tyska fotografer så som Thomas Demand, Florian Maier-Aichen och Wolfgang Tillmans.

Vad betyder det för er att ställa ut på TEFAF?

Ole Høstbo; -TEFAF är en av de viktigaste utställningarna att vara med på. Inom varje "gallericirkel" anses det som det enda rätta att bli inbjuden eftersom det blir ett slags godkännande på ens galleriverksamhet. Har man ställt ut på TEFAF ses det även som ett bevis bland finsmakarna i branschen på att det man visar är av god kvalitet. Varje år är listan lång på de som ansöker om att få vara med och det finns bara plats för nya medlemmar om tidigare utställare väljer att lämna, vilket det nästan aldrig är någon som gör. 

Ben Frija; -TEFAF betyder mycket for oss, det är förstås en väldigt bra plats att synas på eftersom det allra bästa visas inom t.ex. konst, antikviteter och smycken, men också för att vi personligen träffar många internationella samlare som vi annars bara har mailkontakt med. 

Vad ser ni mest fram emot under mässan?

Ole Høstbo; - Vi ser nu fram emot att återigen få chans att visa det bästa vi har inför en stor och intresserad publik. Det ska dessutom bli roligt att träffa kollegor och gamla kunder men vi hoppas också kunna skapa intresse för nordisk design bland nya kunder. TEFAF är en utställning som vi varje år förbereder oss inför under lång tid och där vi bara visar det allra bästa. 

Har intresset för fotografi ökat eller minskat sedan ni första gången medverkade på TEFAF?

Ben Frija; - Fotografi har allt eftersom blivit större och större och är nu i samma linje som måleri och skulptur både vad det gäller intresse och prisnivå. 

 

Läs mer om Dansk Møbelkunst och Galleri K