Gränser och identitet

Ett av de mest färgsprakande exemplen på det är Maya Rochat, som först tar ett analogt foto, scannar in för att kunna bearbeta och tillfoga olika lager digitalt, sedan printar fotot, målar på det och fotograferar igen. Resultatet är en underbar upptäcktsresa efter nya detaljer. Ett konstverk man sent tröttnar på.

 

Galleri Grundemark/Nilsson är det enda svenska inslaget. De presenterar fransyskan Margot Wallards serie Natten, ett självanalytiskt möte med den svenska naturen. I Sveriges djupa skogar utforskar hon och återuppfinner sin identitet som fotograf. Något hon beskriver som nödvändig terapi i bearbetandet av hennes brors död.

Dela mera

Samarbete

Också Scarlett Hooft Graafland (NL) visar lätt surrealistiska bilder av hur konst växer fram i oväntade samarbeten. Hennes längtan att ta sig till de mest avlägsna platserna och porträttera naturens kraft skulle ej vara möjliga utan samarbete med lokala konstnärer. I hennes Still life with Camel blandas performance art och skulptur med ett irrationellt, dubbeltydigt objekt som inte sällan lockar fram ett leende.

 

Färg och glädje

 

Framtidens fotografi

 

Ska Unseens framtidsföreställning sammanfattas i en mening går tankarna osökt till texten ur Timbuk3s gamla hit;

’The future’s so bright I gotta wear shades’