[youtube id="Y1zmkOR8g78"]

Diamantringen kommer auktioneras ut den 7 december 2017 hos auktionshuset Fellows & Sons. Diamanten på 43,59 ct omges av två vita koniska diamanter. Den utmärkande gula diamanten är huvudpjäsen på en utsökt ring skapad av Graff Diamons och beräknas gå för 1,2 till 1,8 miljoner dollar.

För att sätta detta i kontext kan vi jämföra med Elizabeth Taylors diamantring som hade en diamant på 33,19 ct och var beräknad att säljas för 2,5 till 3,5 miljoner dollar men som gick för hela 8,8 miljoner när det såldes på Christie's 2011.

Gula diamanter har fått sin speciella färg från tillförseln av kväveatomer under deras skapelse för över en miljard år sen. Laurence Graff ses ofta mannen bakom de gula diamanternas popularitet på 1970-talet. Graff Diamonds är en av världens främsta diamanthus när det kommer till gula diamanter vilka ofta kräver att de slipas annorlunda för att försäkra deras fulla prakt.

"Yellow diamonds are synonymous with Graff. We feel very fortunate to have the opportunity of selling such a superb, excellent quality Fancy Intense Yellow diamond set in this beautiful ring." säger Stephen Whittaker, VD på Fellows Auctioneers. 

I över 140 år har Fellows varit en av Storbritanniens främst auktionshus. De började som pantlånare på tidigt 1800-tal och blev ett auktionshus 1876. Familjeföretagets juvelauktioner blev väldigt framgångsrika, speciellt de som innehöll föremål från ryssar som flytt den ryska revolutionen 1917. Nu håller Fellows i klock- och smyckeauktioner årligen som innehåller föremål som Rolex "Paul Newman" Daytona-klockor och kungliga juveler. Den gula diamantringen är hittills husets viktigaste föremål någonsin.