Först ut är en humlearomatisk öl från London som med sin något lägre alkoholhalt är ett utmärkt alternativ till de populära alkoholstarka amerikanska ölen.

Bryggeriet Camden Town Brewery ligger i området Camden i London, England. Ursprungligen bryggdes enbart öl till den egna puben men efter enorm efterfrågan började man brygga kommersiellt. Sverige är det enda land utanför Storbritannien där vi kan köpa Camden Town Brewerys öl. Till denna Pale Ale använder de vete, pale ale och munichmalt och de amerikanska humlesorterna cascade, columbus, amarillo, centennial, simcoe och citra.

Förutom till den klassiska midsommarmaten är denna öl även fantastiskt god till kryddstarka revbensspjäll. Tack vare sin relativt låga alkohol på 4% är den även en utmärkt törstsläckare i solen.

Doft: Aromatisk och nyanserad doft, fylld av humle, rågbröd och pomerans.

Munhåleupplevelse: Härligt balanserad maltsmak med apelsinskal, citrus, tallbarr och en angenäm blommighet.

Camden Pale Ale nummer 1441, Alkohol: 4%, Pris: 19,90 kr

Därefter har vi ett vitt ekologiskt vin från Venetien i nordöstra Italien.

Familjen Pasqua började framställa vin för snart 90 år sedan och deras vineri är beläget strax utanför Verona i norra Italien. Druvorna till detta vin är ekologiskt odlade och certifierade, här har vi ett fruktigt och friskt vitt vin gjort på druvorna garganega och chardonnay. Efter skörd pressades druvorna och fick sedan både sin jäsning och lagring på rostfria ståltankar, allt för att behålla sin fruktighet och fräschör. Vinet passar även det utmärkt till det mesta som serveras till Midsommar.

Doft: Ungdomligt fruktig doft med mängder av persika, honungsmelon och citrus.

Munhåleupplevelse: Fruktig smak med frisk fruktsyra följt av päron, persika och citrus.

2015 Pasqua Sanzeno Organic Garganega Chardonnay nummer 2907, Alkohol: 12,5%, Pris: 219 kr, 300 cl Bag-in-Box

Dessa rader skrivs från Bergslagen, närmare bestämt Saxå Herrgård, när syrenerna står i full blom.

Med kära hälsningar,

Carl Jan Granqvist