Granris, levande ljus och genuina hantverk, julbordsdukningen kan göras på flera olika vis efter smak och tycke. Låt textilierna blandas med både nytt och äldre porslin och ge ljusarrangemangen plats bland julstjärnor och hyacinter. Nedan har vi samlat ett antal föremål som definitivt kan bidra till att julbordet kommer i rätt stämning.

 

Lisa Larssons keramiska verk kommer såklart även de i en mer julig variant. Adventsbarn heter serien som syns nedan och som sedan början av 1980-talet blivit en självklar juldekoration i många svenska hushåll. Larssons återkommande lekfullhet kan även ses i den annars så traditionella adventsljusstaken nedan, i form av en julgris.

 

Ofrånkomligt är väl just mörkret som december medför, men fördelen med detta är såklart alla levande ljus som man kan tända. Ljusstakar finns i alla möjliga olika material och utförande, gemensamt för samtliga är att de bidrar till en gemytlig stämning runt julbordet. Adventsljusstake eller traditionella mässingsljusstakar, valet är upp till dig, nedan har vi listat några av de vackra ljusstakar som finns hos auktionshusen just nu.