Sir Elton John köpte ursprungligen målningen av Larry Gagosian men säljer den nu till ett utropspris av 9,1 miljoner kronor på Sotheby's, där den alltså för första gången möter auktionspubliken. Verket föreställer en papperspåse prydd med en döskalle och bredvid denne en röd ikon med ordet "stomach" intill vilken en copyrightsymbol står.

Elton John träffade Andy Warhol vid ett par tillfällen och i hans privata samling sägs flera verk av Warhol finnas. Trots att den hålls hemlig har Elton John vid tidigare tillfällen sålt verk på Sothebys av konstnärer som Gilbert & George, Tracey Emin, Willem de Kooning, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Keith Haring och Julian Schnabel.

Elton John är inte bara på tapeten inför auktion den 7 juni. I november visas hans samling med fotografier av bland andra Man Ray, Alexander Rodchenko och Berenice Abbott på Tate Modern. Utställningen har fått titeln ''A Radical Eye: the Sir Elton John Collection'' och öppnar den 10 november.

 

Elton John och en rad andra kändisar har sålt allt från solglasögon till en tvättkorg på auktion. Här är 9 kändisföremål vi sett på auktion!