Auktionen som anordnas av Rob Michiels äger rum den 28 och 29 oktober, precis innan Asian Arts Week i London drar igång. Katalogen innehåller en bred variation föremål ur samlingar från hela världen. Här finns porslin, målningar, skulpturer, jade, elfenben och många fler japanska och kinesiska konstföremål.

Med sina 1300 föremål styrker Rob Michiels sin position som av de ledande auktionshusen på marknaden för asiatisk konst. Föremålen som presenteras på auktionen är onekligen av hög kvalité, som de här blåvita porslinsvaserna.

Ur den gedigna katalogen har Barnebys valt ut några föremål som inte får missas. En vacker kamp mellan amatörer och samlare från hela världen kan förväntas!

Denna målning, föremål 220 i katalogen, är signerad av den kinesiska målaren Qi Baishi (1864-1957). Qi Baishi är känd för sina motiv från sin lantliga vardag och blandar poesi, kalligrafi och sigillkonst. Verkens penseldrag är beslutsamma och djärvt förstärks hans bläckmålningar med intensiva färger.

För de som älskar teserviser så får inte föremål 223 och 224 i katalogen missas. Famille rose-kannorna med erotiska och semi-erotiska motiv är båda daterade till Qianlong-kejsaren som regerade mellan 1735-1796 under Qingdynastin.

a-chinese-famille-rose-teapot-and-cover-with-erotical-design-qianlong-1 a-chinese-famille-rose-teapot-and-cover-with-erotical-design-qianlong-1

Porslinsfat i kinesiskt blåvitt porslin dekorerad "Tre vänner av vintern" märkt Qianlong. Viktigt att notera är att föremålen kommer från Soame Jenyns samling, en av de mest framstående författarna inom kinesiskt porslin.

Från en privat belgisk samling kommer den här modellen av Luohan i steatit signerad Yu Xuan och är en av auktionens huvudnummer. Yang Yuxuan var skulptör för kejsaren Qianlong.

Slutligen finns denna vackra penselkopp i trä som framstår som väldigt modern men som dock är daterad till 1600-1700-talet och är i utmärkt skick.

På Barnebys kan du hitta hela katalogen inför auktionen.

Taggar