Auktionshuset Zorrilla grundades 2012 av Sebastian Zorrilla och har främst kommit att inrikta sig mot forntida konst. Auktionen den 22 juni fokuserar dock särskilt på arkeologi. Zorrilla strävar efter att öka intresset på den internationella marknaden för denna typ av föremål och arbetar ofta med curerade utställningar i anslutning till auktionerna för att än mer sätta föremålet i dess rätta forum.

Auktionen bjuder på totalt 160 utrop från bland annat den grekiska, romanska och egyptiska kulturen. Barnebys har valt ut tre favoriter som vi tycker är värda en extra titt.

Ett föremål som särskilt har lockat experternas intresse är denna kapitäl i kalksten med skulpterade akantuslöv, från ca 300-400e.Kr.

Ett annat spännande objekt är denna skulptur föreställande ett lejonhuvud i bysantinsk stil från 300-400 e.Kr. Skulpturen är 20 centimeter hög och tillverkat av basalt, vilket är en vulkanisk sten bestående av kyld magma. Lejonhuvudet är i gott skick och har ett utropspris på 86.700 kronor.

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för denna skulptur "Modius och lagerblad" med anor från 300-talet e.Kr. Skulpturen är i mycket gott skick och även en av auktionens absoluta toppnummer.

Hela katalogen hittar ni hos Barnebys