När det spanska auktionshuset Duran Subastas håller auktion den 22 juni bjuds det på ett gediget utbud av konst, varav många är från den spanska skolan. Auktionens, liksom konstsektionens, toppnummer är ett porträtt av Julio Romero de Torres med titeln Retrato de María de la Concepción Alvarez Luque till ett utropspris av 1.170.000 kronor.

Romero de Torres (1874-1930) realistiska konst har främst väckt uppmärksamhet genom de drömlika porträtten av spanska kvinnor som ofta intar en närmast poetisk atmosfär. De avporträtterade kvinnorna figurerar centralt i kompositionen medan bakgrunden snarare får fungera som en dröm eller en allegorisk vision där realism möter surrealism. Så är även fallet i det aktuella verket Retrato de María de la Concepción Alvarez Luque.

Julio Romero de Torres dyker med jämna mellanrum upp på auktion, nu senast i mars då Duran Subastas klubbade hans målning Señorita Berot för 930.000 kronor. Hans konst har även sålts hos Sotheby's med en toppnotering på närmare 9,4 miljoner kronor för verket Fuensanta.

 

Duran Subastas håller auktion den 22 juni. Ni hittar deras auktion hos Barnebys!