Den 28 november är det dags för Kaplans Auktioners Smyckekvaliten med finare smycken, silver och ädelstenar. Bland de närmare 230 utropen finner ni såväl klassiska diamantprydda smycken som mer moderna verk och därutöver vackra smycken från märken som Van Cleef & Arpels, Georg Jensen och Cartier.

 

Den 8 december är det dags för Phillips  Jewels, som bjuder på vackra ädelstenar i fantasifulla konstellationer. Auktionen går av stapeln i New York men det går självklart bra att bjuda online också.

 

Sotheby's håller sin auktion Magnificent Jewels i New York den 9 december och precis som namnet antyder är det minst sagt magnifika smycken som erbjuds. Auktionens absoluta höjdpunkt är ett sensationellt och historiskt diamanthalsband från Van Cleef & Arpels, som skapades åt drottning Nazli av Egypten 1939. Där finns också ett spännande utbud av Bulgarijuveler som förvärvats i Rom på 1960- och 70-talet samt flertalet vackra diamanter från privata samlingar. Missa heller inte en av de finaste Kashmirsafirer som någonsin visats på marknaden.

 

Den 13 december håller det franska auktionshuset Osenat auktionen Importants Bijoux, där drygt 230 smycken och ädelstenar, i både den lägre och högre prisklassen, finns att bjuda på.

 

Aktuella auktioner med smycken och ädelstenar hittar ni här!