Intresset för bilar med mindre miljöpåverkan växer hela tiden. Biljättarna börjar inse att behovet måste mötas och märken som Renault, Nissan, Volkswagen, BMW, Kia, Ford och Tesla har de senaste åren lanserat helt eldrivna bilar.

Men det finns en efterfrågan som inte kan mötas med nyproducerade fordon. För classic car-älskaren är alternativen få. Den folkkära artisten Neil Young med sin kärlek för äldre bilar är en eldsjäl och meckare som försökt förena sitt intresse med en mer miljövänlig lösning. Han har gjort om sin Lincoln Continental från 1959 till en hybridbil med det passande namnet LinkVolt.

Men det finns möjligheter för den som inte vill mecka själv. Förra veckan fanns chansen för den kombinerade miljö- och bilentusiasten att följa i världsartistens spår. En Volkswagen Beetle från 1970 gick under klubban hos Catawiki den 19 oktober. Rättelse: en elektrisk Volkswagen Beetle från 1970 gick under klubban.

Den är både snabbare och tystare än originalet efter att man har rekonstruerat bilen till en elektrisk bil. RDW (Dutch Vehicle Authority) godkände i december 2012 bilen som ett registrerat elfordon.

Litiumbatterierna på 35 000 Wh möjliggör en körsträcka på ungefär 200 kilometer och den kan köra i upp till 170 kilometer i timmen.

Beetle, "bubblan" eller "skalbaggen" som den ofta kallas på svenska, producerades av det tyska bilmärket Volkswagen (VW) mellan 1938 och 2003. Den restaurerade elversionen gick för 158 830 kr.

Här kan du se alla Catawikis auktioner på Barnebys.

Har du någonting du själv vill sälja på auktion? Här kan du registrera dig för försäljning hos Catawiki.