Bland smycken, konst och möbler har vi valt ut följande höjdpunkter i auktionen som sträcker sig över flera århundraden.

Konst och grafik

I århundraden förskönade flamländska mästare de kungliga palatsen i Europa och två av dem var Pieter Brueghel den äldre och hans son Jan Brueghel. Den sistnämnde hyste en enorm förkärlek för att avbilda landskap och blommor, och i "San Fransisco erhåller stigmata" är mannen på bilden placerad i ett vackert bergslandskap med karakteristisk blå färg som ger målningen en drömlik atmosfär.

Joachim Beuckelaer var brorson och elev till Pieter Aertsen, av vilken han lärde sig den anekdotiska och dekorativa stil som blivit hans signum. I sina målningar skildrar han ofta scener som var sedvanliga för Nederländerna. "Scen ur det flamländska köket" föreställer ett traditionellt kök där en kvinna tillagar våfflor.

Vicente Macip den äldre (Andilla 1475 - 1545 Valencia), "Madonna med barn".

Studier gjorda av konstforskare om Vicente Macip och hans som Juan de Juanes tyder på att verket ovan är av Vicente Macips hand. Det har daterats till omkring 1530 och ska alltså ha skapats under hans tidiga år som verksam konstnär.

Jenaro Pérez Villaamil (Ferrol 1807 - 1854 Madrid) "San Juan de los Reyes".

Den här tavlan målades av Jenaro Pérez Villamil, en betydelsefull landskapsmålare i Spanien och har daterats till 1839-40 då han befann sig i Toledo. Interiören på målningen är mycket karakteristisk för hans verk och föreställer en detaljerad bild av en verklig scen. Salen ser ut att vara upplyst som av strålkastare, vilket var typiskt för romantikens målningar.

Marc Chagall (Vitebsk 1887 - 1985 Saint-Paul-de-Vence), "Lila fågel" (fritt översatt).

Marc Chagall lekte med flera olika modernistiska stilar under sin karriär inklusive kubism och surrealism. Under sin livstid flyttade han mellan St. Petersburg, Paris, sin hemstad Vitebsk, Moskva och och USA, likt en flyttfågel som när som helst kunde flyga iväg för att nå nya höjder.

Smycken

Bland smyckena i auktionen hittar vi detta imponerande armband i platina, dekorerat med 40 diamanter med en totalvikt på 12 ct.

Ringen till vänster är i 18K vitguld med en centrerad briljantslipad diamant. Den högra ringen är i platina och tillverkad runt 1850, prydd med 16 diamanter med en totalvikt på 2 ct.

Möbler

Den höga och smala herrbyrån som också kallades för "tallboy" var en populär möbel under 1700- och 1800-talet. Byrån ovan är från 1700-talet och tillverkad i mahogny. Den har två delar och lådfronter med handtag i brons.

Här hittar du alla föremål i Ansorenas auktion!