Smycket, mynt och armbandsur

Veckan inleds den 18 april med smycken och mynt. Samtliga auktioner äger rum på Historias huvudkontor i Berlin, men du kan delta och lägga bud hemma från vardagsrumssoffan. Första dagens höjdpunkter innefattar bland annat en utsökt platinumring med en stor diamant på 6 karat samt en maffig diamantinfattad Rolex GMT-Master 2.

Som tidigare nämnt erbjuder auktionshuset mycket varierande startpriser. Med över 500 föremål med utropspris mellan 100-500 euro, kan alla fynda - till och med de med en något tajtare budget. Dagen efter, torsdag 19 april, är det dags för klockauktion med ett brett utbud av armbands- och fickur. Därefter följer auktion av en mindre samling spännande mynt från olika perioder.

Silver, klockor och skulpturer

Historia kommer under samma dag, 19 april, auktionera ut totalt 852 föremål i kategorierna silver, klockor och skulpturer.

Bland silverföremålen kan man hitta en magnifik bordsuppsats från 1800-talet antagligen med tyskt ursprung med ett utrop på 1800 euros. Följt av en riktigt fin, tornformad kryddhylla från Österrike. Detta föremål från 1862, påminner om de kryddhållare som användes under den judiska traditionen Shabbat.

Konstutbudet

Fredag den 20 april är det dags för Historias konstauktioner. Här kan du hitta verk dels från 18- och 1900talet men även samtida konst. Om du är sugen på något mer traditionellt kommer det även finnas verk skapade före år 1800.

Några av verken och konstnärerna är värda ett extra omnämnande. Till exempel en landskapsskildring av Ernst Helbig (1802-1866) samt preussiska Otto Pankok.

En del av auktionerna ägnar sig åt konst från 1600-talsmästare med representation från hela världen. Från Frankrike med François Gabriel Guillaume Lepaulle och Tyskland med Otto Pippel och Max Hoenow. Till Danmark med Frederik Christian Jacobsen Kiærskou och Nedeländernas W. Verhave.

Katalogen är bred, både i utbud och i prisklass med utropspriser mellan 80 och 15 000 euros. En höjdpunkt i samlingen är ett fotografi av Massimo Vitali (född 1944) från 1998. Fotot har ett utropspris på 15 000 euros och kommer från Ernst Hilger Gallery i Wien. En annan spännande fotograf vars arbete finns representerat hos Historia är Spencer Tunick.

historia fotografi auktion historia fotografi auktion

Ett annat guldkorn är Hubert Schmalix (född 1952) oljemålning “Schmalix 03” med ett utropspris på 7 500 euros

Porslin, glas och kristall

Den 25 april fortsätter detta auktionsmaraton med ett stort utbud porslin-, glas- och kristallobjekt. Följande dag , den 26 april, är det dags för samlarföremål. Som om detta inte vore nog avslutar Historia Auktionshaus denna fullspäckade månad den 27 april med sin Asiatiska auktion innehållande föremål, möbler och mattor. Vilken final!

Kataloger och auktionsschema finns att tillgå på Histora Auktionshaus hemsida. Du kan som sagt delta och lägga bud hemifrån. Lycka till!

Se alla föremål här!