Klockan som såldes var en B.zero1 och köptes av den ursprungliga ägaren i Saudiarabien under tidigt 2000-tal. När klubban föll och uret sålts i oktober hade priset passerat 800 dollar.

Bulgari har en historia som sträcker sig över 130 år. Varumärket startades år 1884 av juveleraren Sotirios Boulgaris med en första butik i Rom. Boulgaris var inte främmande inför smyckestillverkning, utan hade sedan tidigare en juvelbutik i sin hemstad Paramythia i västra Grekland. Den butiken kan fortfarande besökas av den som är intresserad.

Tillsammans med sina två söner Costantino och Giorgio utvecklade Boulgaris med tiden familjeföretaget till det högklassiga varumärke Bulgari är idag, ett företag som är känt för sin djärva och innovativa formgivning.

Designen kännetecknas allt som ofta av starka, konturskarpa linjer och en lekfull elegans. Detta gäller inte minst Bulgaris klockor, vilka introducerades på marknaden under 1940-talet.

Det första armbandsuret var inspirerat av art déco och fick formen av en orm. Samma klocka är fortfarande en av Bulgaris mest eftertraktade accessoarer. Det dröjde dock fram till 1970-talets senare år innan Bulgari på allvar etablerade sig som en betydelsefull klocktillverkare. År 1977 tillverkades en klocka med dubbelgraverad logotyp vilken blev företagets absolut populäraste design.

Under 1980-talet hade Bulgari intagit sin plats som ett av de främsta exklusiva varumärkena med inrättningar i München, London, Milano, Hongkong, Singapore och Tokyo. Idag kan man hitta återförsäljare av varumärket över hela världen och de har nu släppt mer än 200 olika klockdesigner.

Den klocka som värderades på Barnebys värderingstjänst och sedan såldes hos auktionshuset Fellows var en B.zero1 och klubbades för över 800 dollar.

Har du något bortglömt föremål du tror kan generera en extra slant? Gör en egen onlinevärdering hos Barnebys värderingstjänst! Vårt nätverk av antikvitetsexperter har arbetat för ledande auktionshus som exempelvis Sotheby’s och Christies’s och värderar föremål inom ett femtiotal samlarområden. Vi hjälper dig värdera ditt föremål genom fyra enkla steg. Du kan ladda upp bilder och information om ditt föremål direkt från din smartphone. Våra experter kommer att värdera ditt föremål och skapa ett certifikat baserat på bedömningen. Varje värdering har en garanterad svarstid på 48 timmar.

Undersök dina egna gömmor – kanske har du något föremål du kan få värderat hos Barnebys!