Igår var jag på Auktionsverkets visning av Fashion. En blandning av 20-tal, bröllopsklänningar,  märkeskläder och framförallt ikoniska accessoarer. Bland accessoarerna tycker jag att följande väskor stod ut i mängden av Louis Vuitton och Hermèsväskor:

Cratier, Paris, doktorsväska, bourgognefärgad

Ovanlig modell för en märkesväska och hur söt som helst - en doktorsväska, signerad Cartier! Auktionsnummer: 231587, utropspris: 3000 kr.

Moschino, handväska,

Och den här Kellyinspirerade väskan av Moschino, redo för en resa till Venedig. Aktionsnummer: 232021, utropspris: 3000 kr.

Bland kläderna, som snarare än vintage är bättre begagnade märkeskläder och med det sagt inget ont i det - tvärtom - auktionen heter Fashion och skulle den inte återspegla rådande mode skulle heller inga bud komma in. Värdet på kläder, vare sig det är vintage eller secondhand, är till största del beroende på om det fortfarande är gångbart och trendmässigt efterfrågat. Favoriterna här var bland annat:

Charlestonklänning, 1920-tal, cremefärgad

Den här fantastiska och unika charlstonklänning från 20-talet, som egentligen inte har någon prislapp. Auktionsnummer: 232947,  utropspris: 4000 kr

Yves Saint Laurent, Paris, safarijacka, beige

Ikonisk jacka av Yves Saint Laurant - safarijacka från 70-talet. Auktionsnummer: 233143, utropspris: 2000 kr. Ett klockrent vintagefynd!

För oss killar var det annars inte mycket att hurra för, dock fans det många väldigt fina Hermès slipsar. Kläder och accessoarer i all ära - det jag föll allra mest för var det här lilla, portabla (!) toilettebordet klätt i skinn. Utropspris 6000 kr.

Ett mer fåfängt resesällskap får man leta efter! Auktionsnummer: 231817, utropspris 6000 kr.

När: Auktion online 11 mars, det går att lägga bud redan NU!

Kommentera