Jag var ledig  från butikerna igår, så jag fick för mig att det skulle kunna vara kul att följa Bukowskis auktion Fashion & Diamonds live i salen, dessutom var jag nyfiken på att se vilka de andra köparna var... Så utrustad med spade i handen inväntade jag mina favoriter. Efter enorma tekniska problem kom så auktionen någorlunda igång. Många av Micael Bindefeldts kläder blev tyvärr osålda. Kanske var plaggen för personliga eller så var de helt enkelt inte riktigt modemässigt gångbara just nu. Min favoritkavaj från Hermès gick det bättre för i alla fall, den slutade på 3000kr - ett fynd! Både om man ser till plaggets kvalité och hur den modemässigt passar rätt in för sommaren 2014!

Klassisk Burberry trenchcoat

Ett annat plagg som jag märkt gått bra på auktion och så även denna gång är Burberry´s klassiska trenchcoat. Utropspris: 1500 - 2000kr. Klubbat pris: 4000kr.

Louis Vuitton Keepall Bandouliere 60

Auktionens vinnare måste ändå ha varit alla Luis Vuitton keepall väskor - oavsett storlek, rem eller inte gick de dyrt och marknaden verkar vara helt omättlig! Man skulle nästan kunna kalla det för "Svenskt Tenn" effekten - ni vet när ett objekt från just Svenskt Tenn går dyrare på auktion än den kostar ny i butiken.... Just väskan ovan klubbades för 7500kr + 22.5% = 9188kr. Nypris på samma väska på LV-butiken på Birger Jarlsgatan = 10700kr. Men så är det himla fint med patina! Jag förstår att man hellre betalar för en väska som ser ut att ha rest några varv runt jorden. Speciellt en Keepall som kanske är weekendväskornas Rolls Royce.

Själv gjorde jag kanske något dumt, fast ändå lite kul! Jag tänkte nämligen att vi skulle testa de olika marknaderna. För så är det med vissa saker - de har en hemmamarknad där man betalar mer. Så jag köpte Hermèsväskan jag bloggade om i söndags - på ren spekulation! Visst den är snygg och Hermès är alltid Hermès men främst tänkte jag se om det går att få mer för den i Paris eller London. Jag blev högste budgivare på 8000kr + 22,5 % = 9800kr (vad har jag gjort!?). Så nu blir det spännande att se om jag kan kamma hem mer eller inte. Jag hoppas och räknar med att man skulle kunna sälja den på auktion för 15000kr. Krokodilväskor är inte så eftertraktade här i Sverige men jag vet att de går för bra pengar i tex. England. Fortsättning följer.....

8944218 bukobject Hermès på spekulation

 

 

Kommentarer