Klädmärket House of Dagmar presenterar sin kommande kollektion, Nolli Stockholm (Spring/Summer 2014) i denna veckan. Kollektion är inspirerad av konstnären Rebecka Bebben Anderssons konstprojekt med just samma titel, Nolli Stockholm.

House of Dagmar - Nollis Sthlm SS 14

Konstprojektet Nolli Stockholm består av 24 teckningar, tidskartor över staden, en för varje timme på dygnet. Tydligt ser man hur utrymmet begränsas framåt natten och hur Stockholm impolderar. House of Dagmar har inspireras av det grafiska i Rebecka Bebben Anderssons konceptuella och mångbottnade kartläggning.

Bebben Andersson "Nolli Sthlm kl 13"

Bebben Andersson "Nolli Sthlm kl 19"

Bebben Andersson "Nolli Sthlm kl 21"

Bebben Andersson "Nolli Sthlm kl 24"

Rebecka Bebben Andersson (1984) studerar sitt sista år på mastern på Kungliga Konsthögskolan. I projektet Nolli Sthlm, kartlägger hon sina egna föreställningar om sin rörelsefrihet i Stockholm. Hon skapar två tidskartor av ett yttre och ett inre landskap och deras möte. Genom projektet blottar konstnären sina rädslor i ett porträtt av en stad och hur känslan av rörelsefrihet och trygghet avgörs av både yttre och inre parametrar: den faktiska platsen, en viss gata, t-banestation eller park, tiden på dygnet, bristen på belysning, antalet personer som vistas på platsen och huruvida de är män eller kvinnor. Dessa i samspel med minnen, erfarenheter, hörsägnen, rädslor och känslor.

Samarbetet mellan House of Dagmar och konstnären Rebecka Bebben Andersson är stilistiskt och tematiskt både djärvt och lyckat.

Bebben Andersson framför ett av sina verk på Dagmars pressvisning

Bebben och hennes tisha

Bästa//Antonia

 

 

Kommentera