Vi håller i skrivande stund på att förbereda och kurerera en grupputställning tillsammans som kommer att äga rum på Kamarade i septemeber efter sommaren. Kamarade är ett galleriinitiativ som startades av konstnären Anna Kleberg vilket vi skrev om här på bloggen förra året. Det ska bli så grymt kul med utställningen och vi kommer förstås skriva mycket mer om den här framöver och successivt presentera de deltagande konstnärerna. Utställningen kommer heta Yesterday We Wanted to Be the Sky och är taget ur en textrad från Cat Powers otroligt fina The Colour and the Kids. Det är en låt som alltid väcker ett enormt vemod och påminner om livets flyktighet och skörhet. Faktum är att utställningen rent tematiskt kommer handla mycket om ungdom, frihet, drömmar och det flyktiga i livet d.v.s. en tämligen poetisk inramning går att föreställa sig.

Det är särskilt kul i sammanhanget att vi får möjlighet  att ställa ut vissa emerging artists som vi "upptäckt" genom att forska runt och tidigare också lyft fram och skrivit om på C-prints sajt (och här i flera fall!). Det är också klart att storfavoriter som Ren Hang (love love love!) och Slava Mogutin kommer att delta i utställningen. Att jobba med utställningen är som påsk, julafton, nyårsafton, födelsedag, Ramadan och alla andra fina högtider merged into one. Lägg särskilt Ren Hangs namn på minnet. Utan tvekan the next big thing and well on his way. Just sayin'. Han ställer för övrigt just nu ut på Capricious 88 i NYC; Sophie Mörners galleri. Sophie ska också delta för övrigt. Henne älskar vi också. Så mycket kärlek all around.

Mads Teglers är en av konstnärerna som ska vara med och är en dansk fotograf som arbetat för fina tidningar som Oyster, Nylon, S Magazine, Numéro, Spin, Cut Magazine och Tomorrows Journal. Han har porträtterat en rad fantastiskt fina musiker som Mike Skinner, Glasser, OhLand, Mö och andra spännande personer som Kathrine Hamnett, Ana Kras och Tal R. Jag är fullkomligt försälskad i hans bilder vars estetik ofta för tankarna till husguden och favoriten Juergen Teller. Vi är så glada över att ha med Mads i vår utställning och jag tänkte att jag skulle presentera en liten portfolio av hans bilder här nedan.

 

För att se mer av Mads Teglers arbeten, spana in hans webbsida.