Julen nalkas och det nya året lika så. Festligheterna har redan börjat med glöggmys och förberedelserna inför de stundande högtiderna är många. Hemma hos Calle och Thomas finns all inspiration man kan drömma om.

Välkomna in i värmen! Fördrinken serveras i udda champagneglas.

_V0O0043 _V0O0043

I hallen möts vi av gråa väggar och snickerier som tillsammans med en kristallkrona och färgsprakande blomdekorationer skapar en varm stämning som ska visa sig vara genomgående i lägenheten.

I skenet från en varm ljuskälla gnistrar och glimmar det bland speglar och kristaller. Hela våningen är inredd med föremål från olika epoker och platser. Spegeln som hänger över det kinesiska sideboardet kommer från Indien och fågellampan är designad av Mathieu Challières.

Det har inte snålats med kristallerna. Utöver de två stora kristallkronorna i hallen och matsalen hittar vi vägglampetter med levande ljus som stämningsfullt lyser upp hela våningen.

I matsalen är det uppdukat för fest. Över bordet som är från en bruksherrgård i Bergslagen hänger kristallkronornas huvudnummer och i bakgrunden skymtar vi den ståtliga julgranen.

Ett fantastiskt blomarrangemang blir huvudnumret i den annars ganska avskalade men eleganta dukningen.

Spegel, venetiansk från Bruun Rasmussen. Kinesiskt konsolbord, Bruun Rasmussen. Julgranpynt, Catawiki. Vägglampetter, Västerviks Auktionsbyrå. Karaffer och ishink, Västerviks Auktionsbyrå. Champagneglas "Versailles" och champagneglas, 1900-tal, båda från Bukowskis. Kristallkrona, Lundgrens Auktionshandel. Bord, utdragbart, Västerviks Auktionsbyrå.

Perfekt för fest finns en öppning i köket in mot matsalen och vidare till vardagsrummet som tillåter kocken att vara delaktig i händelserna runt både bord och gran.

Den ståtliga kristallkronan - förtrollande med sina gnistrande prismor. Här hittar du din egen kristallpjäs på Barnebys.

Udda champagneglas och antika kristallkaraffer. I Calle och Thomas hem är det de udda tingen som skapar perfektionen.

Utanför lyser en lykta varmt upp i vintermörkret och ger oss lovord om fler festliga kvällar.

Fotograf Kent Billeqvist och stylist Sigbrit Kvarning.