Den 9 mars i år inkom ett fickur av märket Patek Philippe till Barnebys värderingstjänst med följande beskrivning;

Mint condition, detta fickur är tillverkat i 18 karats guld, urtavla i vit emalj och med minuttalen markerade med vackra romerska siffror samt med mekaniskt urverk i världsklass. Lockets framsida är signerat Patek Philip & Co. Geneve, och på baksidan står det “She came in her case with a second glass and a certificate of manufacture dated 1880.''

Tack vare Barnebys kostnadsfria värderingstjänst kom säljaren i kontakt med det onlinebaserade auktionshuset Expertisez.com som en dryg månad senare (13 april) sålde klockan till ett pris av närmare 25,000 kronor (inkl. köparprovision).

Patek Philippe är ett av de mest eftertraktade och prestigefyllda klockmärkena i världen. Företaget grundades 1851 av den polska urmakaren Antoni Patek och den franska urmakaren Adrien Philippe och tillsammans har de banat väg för split-sekundvisare, kronograf och en ständigt pågående kalender. På auktion är det även en klocka av märket Patek Philippe som inbringat den allra högsta summan någonsin, vilket skedde på Sotheby's i Geneve 2014 då den så kallade Patek Philippe Henry Graves Supercomplication såldes för otroliga 158 miljoner kronor.

 

Testa Barnebys värderingstjänst du med!