Efter succén som följde Della Roccas förra designauktion, är det turinbaserade auktionshuset tillbaka med ytterligare en välkurerad försäljning. Barnebys lyfter fram några av många fantastiska föremål och förutspår vilka som kommer bli framtidens designklassiker.

Chaise longue mod. Rio. av Oscar och Anna Maria Niemeyer

Bokhylla av Claudio Salocchi

Spegel av Osvaldo Borsani

Bord av Angelo Mangiarotti

Angelo Mangiarotti var inte bara designer och arkitekt utan även även skulptör, vilket syns tydligt i flera av hans formgivningar.

Vi är särskilt förtjusta i hans bord, lätta att känna igen på dess kraftiga ben och tunna bordsskivor. Bordet till salu hos Della Rocca skapades av italienska möbelproducenten Bernini, i samarbete med Fonderia Battaglia runt år 1963.

Stolen Elda av Joe Colombo

Stolen, klädd i plast och vinyl, finns inte bara utställd på flera av de viktigaste museerna i världen, utan har också dykt upp i storfilmer som Hunger Games.

Rangoon av Ettore Sottsass

Keramiktillverkaren Bitossi producerade Rangoon i en begränsad upplaga om 20 exemplar år 1986. Totempålen har en bas i plast, på vilken tolv keramiska lager staplats.

Här hittar du Della Roccas katalog, och du kan ta läsa mer om auktionshuset här! Auktionen går av stapeln den 19-20 september.