Rolex grundades 1905 och har sedan dess klassats som en av de främsta urmakarna i världen. När Hans Wilsdorf grundade företaget i London var det ännu inte vanligt med armbandsur. Men hans dröm om att bära ett urverk på armen skulle bli en framgångsaga. De var bland annat först med att lansera det vattentäta armbandsuret, The Oyster 1926, samt den självuppdragande rotorn Perpetual 1931. Rolexklockor dekorerade med diamanter har blivit några av de mest exklusiva och eftertraktade på marknaden - inte att undra på när endast de finaste stenarna platsar på smyckesuren.

Rolex Day-Date 18038, rostfritt stål, 18 karat guld och ram med diamanter, just nu på auktion hos Phigora.

Diamanterna måste i sin klarhet klassas som åtminstone kategori IF, Internally Flawless, vilket innebär att stenarnas skönhetsfläckar endast kan ses av de absolut bästa värderarna under en 10x förstoring. Och eftersom att diamanter värderas efter deras avsaknad av färg använder sig Rolex endast av stenar som kategoriseras D till och med G, vilket innebär helt färglösa nästintill helt färglösa.

Rolex egna juvelerare och gemmologer väljer ut, köper, testar, anpassar och infattar stenarna på varje klocka och varje sten som används är handslipad. En Rolex som innehåller diamanter har vanligtvis mellan 44 och 50 stenar infattade. Inte undra på att det tar ungefär ett år att färdigställa ett Rolexur från urmekanik och infattning av stenar.

Rolex Oyster Perpetual Datejust med diamanter finns just nu hos Pantbanken Sefina.

År 1992 var en brytpunkt, inte bara för Rolex men för hela världens klocksamlare. Klocktillverkaren lanserade då Rolex Lady-Datejust Pearlmaster, avsedd för kvinnor med ädelstenar och diamanter som utgör en överdådig uppdatering av den klassiska Lady-Datejust från 1957.

Rolex Pearlmaster, 18k guld med diamant ram och specialbeställd urtavla med diamanter.

Hitta alla Rolex-klockor som finns hos Barnebys här, med eller utan diamanter.